Ulkokiipeily ja access

Kiipeily on myös yksi luonnossa liikkumisen laji, ja luonnon tarjoamat elämykset ovatkin tärkeitä monille ulkokiipeilijöille. Ulkona boulderoidaan useimmiten siirtolohkareilla. Putoamisen varalta kiipeilijät kantavat mukanaan patjoja eli pädejä (crashpad), jotka vaimentavat pudotusta.

Porin seudulla on hyvät mahdollisuudet boulderointiin, sillä täällä on lähes 750 kiivettävää reittiä. Tämän sivun kuvat ovat esimerkkejä Porin seudun bouldereista. Köysikiipeilyn vaatimia kallioita on Porissa hyvin vähän, joten näitä lajeja varten harrastajat matkustavat useimmiten Tampereen tai Kustavin suuntaan.

Jos sinulla on kysyttävää Porin seudun ulkokiipeilystä tai haluaisit tehdä reittejä alueelle niin ota etukäteen yhteyttä seuran access-vastaaviin joko sähköpostitse climbingclubpori@gmail.com, tai Facebookin Messengerillä.

Kiipeily itsessään kuuluu jokamiehenoikeuksiin, mutta kiipeilyreittien puhdistus (sammalen ja jäkälän poisto) vaatii aina maanomistajan luvan. Lisää tietoa access-asioista on Suomen kiipeilyliiton sivuilla.

 

 

 

 

2 + 3 =

Karjalankatu 12, 28100 Pori.

climbingclubpori@gmail.com